torstai 12. syyskuuta 2019

Kerrostusleikkaus

Tänään teimme kerrostuleikkauksia käyttäen kolmea eri tekniikkaa. Tekniikat olivat kehä-con cave- ja viipaletekniikka. Opettajat näyttivät harjoituspäällä nämä tekniikat ja sitten aloimmekkin jo itse tekemään omille harjoituspäillemme niitä.
Ensin kostutimme harjoituspään ja teimme ristipääjaon. Keskijaon kohdalle tehtiin sisäkehä osa, eli otimme osiot keskijakauksen kummaltakin puolelta, jolloin sisäkehäosasta tuli n. 1cm levyinen. Sitten jaoin niskasta suoran osion, joka toimi turvaosiona jota ei leikata muotolinjan pitämiseksi. Kun tämä jako on tehty, alettiin kehätekniikan avulla leikkaamaan hiuksia takaosasta. Osio otetaan ja kammataan kohtisuoraan hiukien kohdalta.
Hiusrajasta otetaan myös turvaosiot, jotta korvan päälle ei jää aukkoa. Kun takaosa on kehätekniikan avulla leikattu, siirrytään etuosiin. Toinen etuosa leikattiin Con cave-tekniikalla. Silloin jaoin etuosasta kolmion muotoisen osion ja otin jo leikattua hiusta mittapituudeksi. Sitten hius leikataan suoraan. Sitten vain lähdetään lisäämään osiota niin kauan, että hiukset loppuvat tai alimpien hiusten mitta ei riitä enää. Toinen etuosa leikattiin viipaletekniikalla, eli otin pystysuoran osion ja jo leikatusta hiuksesta mittapituuden. Tämän jälkeen lähdin ottamaan uuden osion jonka mukaan otin jo leikattua hiusta. Tätä jatkoin siihen asti että hiukset oli leikattu.
Kun hiukset oli leikattu ja tarkistettu, föönasin pyöröharjalla hiukset kiiltäviksi.
Aluksi pelkäsin lähteä leikkaamaan, koska demot leikkauksista näyttivät hankalilta. Myös eri leikkaustekniikoissa oli paljon muistettavaa mutta lopulta olin tosi tyytyväinen lopputulokseen.
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hiusten- ja hiuspohjanhoitonäyttö