keskiviikko 18. maaliskuuta 2020

Etäopiskelu 18.3

Ensimmäinen etäpäivä alkaa ja saimme tehtäväksi etsiä netistä kampaus/kampaustekniikkavideoita joita emme ole vielä tehneet. Niiden pohjalta teemme mallille tai harjoituspäälle kampauksen jossa käytämme videolla käytettyä tekniikkaa.

Ensimmäisen videon valitsin siksi että kampaus oli todella näyttävä mutta suhteellisen helppo tehdä. Emmekä ole koulussa käyttäneet tuota "twisting" tekniikkaa.


Toisessa videossa on monta eri kampaustekniikkaa mutta valitsin kampauksen numero 1 koska olen halunnut oppia tekemään tuollaisen nutturan. Nutturassa käytettiin ponihäntää ja sitä työstämällä saatiin kaunis nuttura. Tätäkään emme ole koulussa käyneet läpi.


Kolmannen videon valitsin koska se oli hieman monimutkikkaampi kuin aiemmat mutta siinä käytettiin silti tuttuja asioita joita koulussakin käytetään. Uusi tekniikka siinä oli minulle etuosan twisting tekniikka koska siihen lisättiin osioita kuin ranskalaiseen lettiin. Myös letin työstäminen kiinnosta kampauksessa erittäin paljon


Itse päätin hyödyntää videota numero 2 koska en ole oikeastaan ikinä tehnyt tällaista nutturakampausta ja haluan haastaa itseäni. Muutan kampausta niin että etuosiosta teen hollantilaisen letin

1. Ensin silottaisin harjoituspään hiusta vähän esim. hoitosuihkeella tai seerumilla koska se on pörröinen ja sähköinen mutta nyt niitä ei ole joten käytän hieman vettä ja harjaan hiukset.
2. Sitten teen jaon korvalta korvalle ja kiinnitän ne pois tieltä.
3. Sitten teen ponihännän kumilenkillä ja pinneillä  hieman niskan yläpuolelle.
4. Sitten teen ponihännän kiinnityksen yläpuolelle sormen avulla jaon jonka läpi kiepautan ponihännän lopouosan. Näin saadaan kaunis kietaisuponihäntä. Kiristän ponihännän tiukaksi.
5. Sitten nostan ponihännän ylöspäin ja kiinnitän sen kahdella pinnillä kiinni hiuspohjaa. Kun se on kiinnitetty päästän ponihännän alas
6. Lisään kumilenkin ponihännän loppupäähän jotta saan kiinnitettyä sen paremmin. Sitten käännän ponihännän niin että ponihännän pää on hiuspohjaa vasten ja kiinnitän sen pinneillä kiinni.
7.  Sitten lähden tekemääm lettiä etuosaan. Tähän olisi hyvä saada jonkinlainen suihkutettava vaha tai muu vaha jotta saa käsiin hieman pitoa kun tekee lettiä. Itse käytin tavallista vahaa todella vähän jotta sain hieman lisää pitoa.
8. Kun letti oli valmis aloin avaamaan sitä jotta se näkyy paremmin ja on näyttävämpi.
9. Sitten kiinnitin sen nutturan yläosaan pinnien avulla nätisti.
10. Toisen puolen kiharsin ja avasin sitä hieman jotta saan volyymia toiseenkin puoleen ja kiinnitin sen nutturaan.
11. Viimeistelin kampauksen lakalla ja kampauskammalla.

 












Tähän kampaukseen ei tarvitse paljoa: kumilenkkejä, pinnejä, lakkaa, vahaa, ( hoitosuihke tai vastaava jos on pörröinen hius ) kampauskampa ja harja.
Kampauksessa onnistuu varmasti kun keskittyy hyvin ja jakaa kampauksen osiin ja tekee jokaisen osan yksitellen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hiusten- ja hiuspohjanhoitonäyttö