maanantai 26. elokuuta 2019

Miten hoitoaine toimii?

Hoitoaine on meille jokaiselle tuttu. Sen tarkoitus on saada hiuksistamme helpommin kammattavat, parantaa sen kiiltoa ja tehdä siitä paremman tuntuinen.
Hiuksemme suomukerrokseen tulee aukkoja kun rasitamme hiusta mekaanisesti ja kemiallisesti. Hoitoaine täyttää nämä aukot, jolloin hius tuntuu paremmalta.

Hoitoainetta voidaan käyttää eri tarkoituksiin. Jokainen hoitoaine parantaa hiuksen kammattavuutta, mutta sen jälkeen niiden käyttötarkoitus muuttuu. Suurimmat vaihtelut hoitoaineiden käyttötarkoituksesta tulevat sähköisyyden poistamisella, volyymin antamisella, kosteutuksella ja UV-suojalla.

Hoitoaineita on olemassa geelimäisiä, nestemäisiä ja voidemaisia.
Kun harjaamme hiuksiamme, hius jää sen jälkeen negatiivisesti varautuneeksi, jonka takia hiuksista tulee sähköiset. Hoitoaine on positiivisesti varautunut, mikä neutraloi negatiivisesti varautuneen hiuksen. Kun hius on neutraloitunut, sen tuntuma muuttuu paremmaksi. Koska hiuksen pinta on negatiivisesti varautunut, kalvonmuodostajat, eli positiivisesti varautuneet kationit ovat tärkeitä. Ne muodostavat kiinnittyvät hiuksen pinnalle, mikä saa siitä pehmeän ja sileän tuntuisen

Lähde: Raaka-aine tietoutta parturi-kampaajille, Korhonen Kaisa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hiusten- ja hiuspohjanhoitonäyttö