maanantai 26. elokuuta 2019

Miten shamppoo pesee?

Tänään aloimme opetella shamppoosta erilaisia asioita, mm. mikä tekee siitä pesevän, ja mitä ainesosia se sisältää.

Shamppoon tarkoitus on poistaa hiuksestamme ja hiuspohjastamme näkyvä lika. Shamppoo voi myös hillitä hilseilyä ja kosteuttaa kuivaa hiuspohjaa.
No, miten se shamppoo oikeasti pesee hiuksemme? Shamppoo sisältää tensidejä, jotka muodostavat misellejä. Misellit koostuvat vesipäästä ja rasvapäästä. Veteen pyrkivä pää on misellin ulkopuolella ja rasvapää misellin sisäpuolella. Hiuksen ja hiuspohjan lika menee misellin rasvapäähän ja tarttuu siihen. Sitten vesipää tarttuu veteen joka tulew suihkusta. Tällöin lika huuhtoutuu veden mukana pois.

Shamppoo sisältää kuitenkin paljon muutakin kuon tensideistä. Shamppoossa on vettä, mikä toimii aktiiviaineiden kuljettajana. Näitä aktiiviaineitä ovat juuri tensidit. Muita aineita mitä shamppoossa on ovat esimerkiksi, sekundaariset pinta-aktiiviset aineet. Cocamide MEA on yksi tällainen aine. Se saa shamppoon vaahtoutumaan ja levittymään paremmin.

Monet voivat luulla, että shamppoon vaahtoaminen vaikuttaa sen pesutehoon, mutta näin ei ole. Vaahto ei itsessään pese hiusta.

Lähde: Raaka-ainetietoutta parturi-kampaajille, Korhonen Liisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hiusten- ja hiuspohjanhoitonäyttö