sunnuntai 19. huhtikuuta 2020

21.4 Työsäoppiminen

Nyt saimme harjoitella pitkien hiusten föönausta. Tykkään pyöröharjan avulla föönata hiuksia.
Työvälineinä käytin fööniä, isointa pyöröharjaa, suihkepulloa, tupeerauskampaa ja klipsuja.


 

Tässä alkutilanne. Harjoituspää on pesty ja saanut kuivata yön yli. Sitten harjasin hiukset auki takuista.
Ositin hiukset vaakaosioihin ja laitoin loput hiukset klipsillä kiinni. Sitten aloitin föönauksen niskasta. Fööniin laitoin suulakkeen jotta ilmavirta osuu hyvin pyöröharjaan.
Käytin isointa pyöröharjaa, sillä hiukset ovat todella pitkät. Käytin suihkepulloa kastelemaan hiuksia ihan vähän. Ensin otin pienen osion käteen ja aloin föönaamaan pyöröharjan avulla osiota. Sitten pyöritin pyöröharjaa alaspäin jotta saan latvan taittumaan alaspäin. Latvoja työstin eniten jotta ne istuvat hyvin.  Kun osiot oli föönattu, työstin latvat lämpimän harjan avulla vielä paremmin.
Näin jatkoin korvien korkeudelle saakka. Sitten föönasin normaalijännitteisesti jotta saadaan hieman enemmän volyymia. Ohimoiden kohdalla sivut föönasin normaalijännitteisesti ja kruununalueen föönasin korkeajännitteisesti koska siihen osioon halusin eniten volyymia. Päälliosan hiuksista föönasin myös korkeajännitteisesti.
Kruununalueen tyvitupeerasin hieman jotta sinne saadaan vielä extravolyymia. Tyveä pyrin kohottamaan niin että föönasin hiusta harjoituspääalaspäin sekä föönasin tyveä sormien avulla sekä harjan kanssa. Eniten pyrin kohottamaan kruununalueen tyveä.



Tässä lopputulos. Hiuksesta tuli suora ja sileä. Latva olisi voinut olla vielä parempi, mutta se oli sen verran huonokuntoinen että en saanut siitä parempaa. Kuitenkin siellä näkuu työ alaspäin taittuvuus. Tyvikohotus onnistuin ihan ok mutta se olisi voinut olla parempi. Yleisilme on kuitenkin mielestäni siisti ja hyvä.


Päivän toiseksi tehtäväksi teemme pyöröharjan avulla asiakkaalle tai harjoituspäälle kiharakampauksen. Itse tein harjoituspäähän.
Suunnitelmana oli tehdä hieman beach waven tyylinen kihara ja sitten viimeistella kampaus letillä. 
 

Aloitin jaottamalla hiukset vaakaosioon. Aloitin jälleen niskasta. Pidin pyöröharjaa pystyssä ja heitin hiusosion sen yli ja lähdin föönaamaan hiusta. Ensin vedin harjan hiusosion läpi latvaan saakka sitten lähdin pyörittämään latvaa harjan ympärille ja jatkoin niin koko osion tyveen asti. Sitten pidin harjaa paikoillaan tyvessä ja puhalsin föönillä lämmintä ilmaa. Kun lopetin puhalluksen pidin osiota tyvestä kiinni ja pyöritin harjan osiosta vapaaksi samalla tavalla kuin kihartimenkin. Sitten kihatapuristimen avulla keräsin osion takaisin tyvelle ja laitoin sen puristimen avulla kiinni. Näin varmistin että kihara pysyy eikä lähde suoristumaan. Kun olin föönannut hiuksey kruununalueelle saakka otin kiharapuristimet pois ja aloin availemaan kiharoita sormien välissä jotta saan niihin muotoa ja volyymia. Suihkutin tämän jälkeen kiharoihin lakkaa jotta ne pysyvät. Siihen osioon hiusta jota en föönannut tein viidenletin. Avasin myös sitä jotta se näkyy kauemmas.

 

 

Olen ihan ok tyytyväinen lopputulokseen. Kihara olisi voinut olla hieman siistimpää ja parempaa mutta koitin uutta tekniikkaa joten olen siinä mielessä tyytyväinen kampaukseen.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hiusten- ja hiuspohjanhoitonäyttö