maanantai 27. huhtikuuta 2020

Työssäoppiminen 27.4

Nyt saimme tehtäväksi leikata hiuksia, miesten hiustenleikkaus oli toiveena. Asiakkaani halusi myös värjäyksen leikkauksen lisäksi.

Ensin aloitin värjäyksellä. Asiakkaan toiveena oli peittää oma väri ja saada tummemman ruskeaa väriä. Päädyin käyttämään 4N Topchicilta ja 3% hapetetta. Tein massaa 60ml 1:1 eli 30ml väriä ja 30ml hapetetta. Aloitin värjäämään hiuksia päältä ja värjäsin kohti niskaa. Levitin värin ensi vasemmalle puolelle ja sitten oikealle. Kun aloin levittämään väriä levitin sen ensin tyveen ja siitä jatkoin pituuksiin. Kun kaikki hiukset oli värjätty annoin sen vaikuttaa 30min. Vaikutusajan jälkeen hiukset pestiin Four Reasonin Colour shampoolla ja hoitoaineella. Pesun jälkeen aloitimme leikkauksen.
Aloitin niskasta koneen kanssa leikkaamaan hiuksia. Käytin 6ml tallaa ja ajoin hiukset korvien korkeudelle saakka. Siitä lähdin saksi-kampatekniikalla leikkaamaan hiuksia sivuilta. Kun sivut oli leikattu leikkasin päälliosaan vaakaosioissa. Käytin sivujen pituutta mittapituutena jotta kehä pysyy yhtenäisenä.
Lopuksi kävin kamman ja ohennussaksien kanssa hiuksen läpi.
Ennen

Jälkeen
 

Lisäksi leikkasin miesten hiukset ja naisten hiukset. Unohdin kuitenkin ottaa molemmista ennen kuvat.

Naisten hiustenleikkauksessa ensin kastelin hiukset. Sitten tein niskaan vaakaosion. Sitten tein sisäkehäosan johon leikkasin mittapituuden. Sitten lähdin liikkuvalla mitalla porrastaan osiota. Otin ylempää ohimon korkeudelta seuraavan osion ja porrastin takaosan ja sivut. Sitten yläosan kerrostin ja yhdistin kehät pointtaamalla. Kerrostin sisäkehäosa tekniikalla. Kun olin kerrostanut kuivasin hiukset ja tarkistin porrastuksen vaakaosioissa. Sitten tarkistin yhtymäkohdan. Sitten aloin ohentamaan hiusta ohennussaksilla joka puolelta. Eniten ohensin sivuja ja nuppiluun aluetta. Sitten vielä pointtasin kerrostuksesta tulleen kulman pois.
 

Sitten leikkasin myös miesten hiukset. Sain vapaat kädet joten leikkasin tukan niin, miten näin YouTubessa olevalta tutoriaalta.
Ensin jaotin hiukset ohimolta kruununalueelle ja toiselle ohimolle. Sen osan leikkasin saksien kanssa.
Muun tukan leikkasin koneen ja kamman avulla. Niskasta aloitin koneella jossa oli 6ml talla. Sen kanssa ajoin korvan alapuolelle asti ja korvallisen. Sitten vaihdoin 9ml tallaan ja ajoin korvien korkeuden sillä. Sitten vaihdoin vielä 12ml tallaan jolla ajoin loput tukasta ositukseen asti. Sitten kone-kampa tekniikalla kävin ajetun hiuksen läpi ja tarkistin ettei jäänyt pitkiä hiuksia mihinkään. Sitten siirryin päälliosaan. Tein ensin keskijakauksen ja sitten osituksen korvalta korvalle. Aloitin leikkaamaan taakse jäävästä osasta. Sen leikkasin vaakaosiossa niin että otin mittapituuden koneen kanssa ajetusta osasta. Sitten kun takaosa oli leikattu. Siirryin etuosiin jotka leikkasin pystyosissa korvan päällä. Mittapituuden otin juuri leikatusta osasta. Otin pystyosion ja leikkasin korvan kohdalla jokaisen osion jotta etummaisista hiuksista tulee hieman pidemmät. Tämän toistin toisellekkin puolelle. Sitten tarkistin leikkaukset.
 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hiusten- ja hiuspohjanhoitonäyttö